Kuidas külmutada suvikõrvitsat?

Kodutohter
07.08.2020
Shutterstock

Suvikõrvits on väga kasulik aedvili, mis annab imevähe kaloreid ja sisaldab palju kasulikke toitaineid.

Kuidas külmutada suvikõrvitsat?

 

Suvikõrvits on väga kasulik aedvili, mis annab imevähe kaloreid, sisaldab kasulikke toitaineid, nagu kaaliumit ja C-vitamiini, ning võtab omaks kõik lisatud maitsed. Suvikõrvitsat saab kasutada küpsetistes, vokkides, hautistes ja suppides.

Ainuke miinus on see, et viljad valmivad kõik korraga keset suve ja isegi kui süüa iga päev suvikõrvitsat, jääb seda ikkagi üle.

Tegelikult võib suvikõrvitsat säilitada ka külmutatult.

 

Lõika suvikõrvitsad seibideks või kuubikuteks. Kuumuta vesi keema ja blanšeeri suvikõrvitsatükke keevas vees umbes 1 minut. Tõsta vahukulbiga majapidamispaberile nõrguma ja jahtuma. Pane jahtunud kõrvitsatükid küpsetuspaberile ja tõsta koos sellega sügavkülma. Kui kõrvitsatükid on külmunud, pane nad suletavasse kilekotti. Nii saad tükid, mis pole üksteise küljes kinni ja mida saab kasutada erinevates toitudes vastavalt vajadusele.

Osa blanšeeritud ja jahutatud suvikõrvitsatükke võib purustada püreeks ja panna kottidesse või karpidesse, ning kasutada leivatainas või püreesuppides.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid