Päeva retsept: jõulukeeks

Kodutohter
17.12.2020
Shutterstock

Kuigi inglased teevad oma jõulukeeksi mitu kuud varem valmis, siis tegelikult jõuab ta ka nädalaga piisavalt maitsestuda.

Kui keeksi söövad ka lapsed, siis peaks rummi asemel kasutama õunamahla.

250 g võid

150 g suhkrut

4 muna

250 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

1 tl kaneeli

1 tl jahvatatud kardemoni

500 g kuivatatud puuvilju ja marju (rosinad, ploomid, aprikoosid, jõhvikad, kirsid)

50 g mandleid

1-2 dl rummi, konjakit, likööri või õunamahla

 

Tükelda kuivatatud puuviljad, marjad ja mandlid ning kalla neile peale rumm, konjak, liköör või õunamahl ja jäta maitsestuma.

Vahusta toasoe või koos suhkruga heledaks vahuks. Lisa ükshaaval vahustades munad.

Sega kaneel, kardemon, sool ja küpsetuspulber jahuga.

Sega jahu võivahuga ning viimasena sega hulka puuvilja, marja ja mandlitükid.

Kalla tainas võiga määritud keeksivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit.

Lase jahtuda, keera fooliumisse ja hoia kuni jõuludeni jahedas. Vahepeal peaks keeksi niisutama alkoholi või õunamahlaga.

Enne serveerimist puista peale tuhksuhkrut ja kaunista pohlade või jõhvikatega.

Sarnased artiklid