4 portsjonit
1 dl piima
0,5 dl riivsaia
1 väike sibul
1 muna
1 tl soola
1 tl paprikapulbrit
0,5 tl jahvatatud musta pipart
400 g hakkliha
Glasuur
1 sl ketšupit
1 tl mett
2 tl sinepit
0,25 tl paprikapulbrit
0,25 tl küüslaugupulbrit
1 tl pruuni suhkrut
0,25 tl soola
Haki sibul hästi peeneks. Sega kokku piim, riivsai, muna ja maitseained. Jäta riivsai 10 minutiks paisuma.
Sega juurde kõik ülejäänud ained ja sega tainaks. Vormi tainas pätsiks ja pane kufu sahtlisse.
Küpseta 180-kraadise kuumuse juures 20 minutit.
Sega kokku kõik glasuuri ained ja määri pikkpoisi peale. Küpseta veel 5-10 minutit.
10-15 minutit enne küpsetamise lõppu võid lisada pikkpoisi kõrvale kergelt õliseid lillkapsa või brokoli õisikuid, mis küpsevad koos pikkpoisiga.