Tervislik toit

Oliivid – Vahemerest Läänemereni

  Kuigi meil oliivipuud ei kasva, on oliivid muutunud ka siin päris tavapäraseks nii argipäevasel kui ka pidulikul toidulaual.  ...

Kartul – alati austusväärne mundrimees

  Kartul on paarsada aastat meie toidulauda kaunistanud ja näljahädagi peletanud. Kõik väärtuslikud toitained on koondunud kartulis koore alla, nii...

Mahetoit – müüginipp või parem tervis?

  Ehkki mahetoidu pooldajad räägivad selle kasulikkusest ja tervislikkusest, tunnistavad perearstid, et uuringute puudumise tõttu ei julge nad mahetoitu soovitada,...

Banaan: suus magus, pehme kõhus

  Banaani loetakse üheks energiarikkamaks puuviljaks, seepärast soovitatakse süüa vaid pool banaani päevas. Samas on ta hea tervist toetav toit,...

Väekas kitsepiim

    Värskel kitsepiimal lõhna ei ole, see tekib alles pärast seismist. Kitsepiim imendub paremini kui lehmapiim ning põhjustab harva...

Arhiiv