Meetod põhineb kuumutamisel valmistatud eeltaignal, mis koosneb ühest osast jahust ja neljast osast vedelikust. Vedelavõitu eeltaignal lastakse veidi jahtuda ning sellele lisatakse koostisained, et valmistada lõplik tainas.
Tainas kulub tavapärasest vähem pärmi ja vajab ainult ühte kerkimist – tainas ise ei kerki üldse, ainult juba vormitud kuklid.
Sellest kuklitainast võib küpsetada näiteks vastlakukleid.
Kõige pehmemad kuklid
umbes 14 tükki
Eeltainas
2 dl piima
0,5 dl nisujahu
Tainas
2 dl külma piima
1,5 dl suhkrut (juhul, kui teha magusaid kukleid)
1 tl (11 g) kuivpärmi
1 tl jahvataud kardemoni
näpuotsatäis soola
1 muna
80 g pehmet võid
Määrimiseks
1 muna
1 sl vett
Valmista esmalt eeltaigen. Vala piim ja jahu väikesesse kastrulisse ning sega need vispliga korralikult läbi. Kuumuta segu keskmisel kuumusel pidevalt segades, kuni tainas muutub paksuks ja pudingulaadseks. Tõsta pott pliidilt, sega uuesti läbi ja lase umbes 5 minutit jahtuda.
Tõsta eeltaigen segamisnõusse ja sega juurde külm piim. Järgmisena sega hulka suhkur, kuivpärm, kardemon ja sool. Seejärel lisa mõne portsjoni kaupa vahepeal segades 6 dl jahu. Sega hulka muna ja seejärel pehme või. Seejärel lisa 3,5 dl jahu – jäta 0,5 dl küpsetamiseks alles – ja sõtku tainast, kuni see on saavutanud hea elastse konsistentsi. Nii et sõtku vähemalt 5–10 minutit. Tainas jääb väga pehme, kuid tuleb käte küljest ja osaliselt kausi küljest lahti. Taigna sõtkumiseks võid kasutada mikserit või sõtkuda seda käsitsi.
Puista lauale 0,5 dl jahu ja kummuta tainas jahu peale. Lase 5–10 minutit puhata.
Rulli tainast kergelt jahuga ülepuistatud kätega 14–16 väikest ümmargust kuklit ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajadusel kasutage kahte küpsetusplaati. Kata kuklid köögirätikuga ja lase poolteist tundi tuuletõmbuseta kohas kerkida.
Kuumuta ahi 220 kraadini. Sega omavahel muna ja vesi ning pintselda kerkinud kuklid seguga. Puista peale veidi granuleeritud suhkrut või mandlilaaste. Aseta kuklid ahju ja küpseta keskmisel kuumusel umbes 8–10 minutit. Jälgige küpsetusprotsessi, kuna ahju temperatuurid on erinevad.
Võta kuklid ahjust välja, lase jahtuda ja naudi niisama või täida oma lemmiktäidisega.
