Grillitud seenevardad

Kodutohter
17.07.2025
Shutterstock

Väldi kuivamist: pintselda seeni enne grillimist hoolikalt õliga ja ära küpseta neid liiga kaua. Seened on parimad siis, kui nad jäävad seest mahlaseks.

350 g šampinjone

1 dl tumedat palsamiäädikakastet

0,5 dl sojakastet

2 küüslauguküünt

1 tl riivitud värsket ingverit

0,5 tl jahvatatud musta pipart

0,5 dl hakitud peterselli

Leota puidust vardaid vees. Lõika suuremad seened tükkideks.
Sega maitseained, vürtsid, hakitud küüslauk ja ingver.
Sega seened marinaadiga ja lase neil umbes 30 minutit maitsestuda.
Aja seened varrastele. Pane kausi põhja jäänud marinaad glasuurimiseks kõrvale.
Grilli vardaid kuumal grillil paar minutit mõlemalt poolt.
Lõpuks pintselda vardad marinaadiga ja puista peale hakitud peterselli.

Ideid seente grillimiseks:

* Täida julgelt: õõnesta suure portobello jalg välja ja täida see toorjuustu, feta, pesto või grilljuustuga. Lisa peale ürte ja grilli, kuni täidis mullitab.
* Pane vardad kokku erinevatest toiduainetest: väikesi seeni saab varrastel grillida. Marineeri need eelnevalt või pintselda grillimise ajal sojakastme, õli ja küüslauguga. Seente vahele võib lükkida vorstiseibe, grilljuustutükke vms
* Grilli nagu steiki: suur portobello sobib suurepäraselt hamburgeri vahele. Pintselda õliga, maitsesta korralikult ja grilli mõlemalt poolt.
* Maitsesta õigesti: küüslauk, ürdid ja sool sobivad seentega hästi. Võid proovida ka palsamiäädikat, tšillihelbeid või suitsupaprikat – seened taluvad tugevaid maitseid.
* Marinaadi sisse võib panna ka suvikõrvitsaviile ja neid koos seentega grillida.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid