Vürtsikas suvikõrvitsasalat

Kodutohter
13.10.2025
Shutterstock

Äädikamarinaadis hoidis on kõige parem alles 3-5 nädala pärast.

0,5 kg suvikõrvitsat
2 küüslauguküünt
1 punane tšilli
1 punt värsket koriandrit

Marinaad

4 dl vett
2 dl suhkrut
2 dl valget veiniäädikat
2 tl seesamiõli
1 tl soola

 

Lõika suvikõrvitsad pooleks ja tükelda või riivi juustunoaga õhukesteks pikuti viiludeks. Kui koor on väga paks, võib suvikõrvitsad ka koorida.

Koori ja viiluta küüslauguküüned. Eemalda tšillilt vars ja viiluta see koos seemnetega rõngasteks. Pane koostisosad puhastesse ja kuumutatud klaaspurkidesse kihiti koos värske koriandriga.

Kuumuta marinaadi koostisosi, kuni suhkur on täielikult lahustunud. Vala kuum marinaad purki ja sulge kaas. Lase jahtuda ja pane külmkappi.

Sarnased artiklid