Köögiviljapüreesupp kitsejuustuga

Kodutohter
24.10.2025
Shutterstock

Parajalt paks supp, mis täidab hästi kõhtu ja on täis tervisele kasulikke vitamiine ja mineraalaineid.

4 portsjonit

 

2 suurt jahust kartulit

200-300 g bataati

1 porru valge osa

2 porgandit

1 tl õli

1 l köögiviljapuljongit

100 g kitsejuustu

soola, musta pipart

Peale

tšillihelbeid

purustatud kitsejuustu
 

Koori ja tükelda köögiviljad. Kuumuta poti põhjas õli ja pruunista porrut ja teisi köögivilju paar-kolm minutit.

Kalla juurde köögiviljapuljongit just nii palju, et köögiviljad oleks kaetud. Hauta 20 minutit.

Püreesta supp saumikseriga ja eriti sametise tulemuse saamiseks võib veel läbi sõela suruda. Kui supp on liiga paks, lisa veel sorts puljongit. Maitsesta soola ja pipraga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid