See ajab segadusse, sest tekib seos insuliiniga. Tegelikult on tegemist täiesti erinevate ainetega.
Inuliini sisaldavad maapirn, sibul, küüslauk, banaan, nisu. Inuliin on polüsahhariid ehk liitsuhkur, mida leidub paljudes taimedes ja nende viljades.
Taimedes mängib inuliin külmakaitse rolli, andes neile energiat külma aja üleelamiseks.
Hoolimata nende kahe sõna sarnasusest ei ole inuliin kuidagi seotud insuliiniga, mis on hormoon ja mida toodetakse kõhunäärme beetarakkudes.
Inuliin on magusa maitsega, lõhna ja värvita ning suure kiudainesisaldusega. Inimese seedeensüümid ei suuda seda lõhustada, mille tõttu on see seedimisele kasulik, sest:
* aeglustab süsivesikute imendumist, mille tõttu ei tõuse veresuhkur peale sööki väga kiiresti
* aitab kaasa kõhu normaalse mikrofloora tekkimisele
* soodustab magneesiumi ja kaltsiumi omastamist
* hoiab ära maksa rasvumist
* mõjub hästi kolesterooli ainevahetusele
Kuna diabeetikutel esineb kõiki eespool nimetatud häireid, siis ongi neil kasulik süüa vilju ja taimi, mis sisaldavad palju inuliini.