Taruvaigu tinktuur

Kodutohter
05.09.2024
Shutterstock

Nii talvel kui ka varakevadel tasuks teha läbi 2-4 nädalane taruvaigukuur.

Selleks on õige aeg valmistada tinktuur.

Selleks tuleks vähesesse sooja vette tilgutada olenevalt kehakaalust 15-30 tilka 10% taruvaigutinktuuri ning võtta seda igal hommikul pool tundi enne sööki.

Tinktuuri valmistamiseks kasutatakse umbes 70% piiritust, kui aga on tegemist kangema, nt 95% piiritusega, tuleks võtta 75 ml piiritust ja 25 ml keedetud (destilleeritud) vett.

100 ml tinktuuri tarvis lisa taruvaiku selle järgi, kui kanget tinktuuri soovid: 10g (5%), 20 g (10%), 40 g (20%) või 60% (30%). Sissevõtmiseks sobib 5-10% tinktuur.

Pane puhta pudeli põhja soovitud kogus peenestatud taruvaiku ja vala peale piiritus kuni 100ml tähiseni.

Seejärel loksuta korralikult ja jäta õhukindlalt suletuna pimedasse tuppa. Järgmisel päeval loksuta taas. Pärast 48-tunnist seismist aseta segu umbes 4kraadisesse külmikusse ja lase seal seista. Seejärel kurna segu puhtasse pudelisse. Säilita toatemperatuuril pimedas õhukindlalt suletuna.


 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid