Paljudel on kombeks igasugune ülejäänud toit sügavkülma visata.
Kuid neid toiduaineid ei maksa külmutada, sest pakases kannatab kas nende struktuur või maitse.
1. SalatSalat kaotab külmutamisel oma krõbeduse ja sulamisel muutub limaseks pudruks.2.
Sügavkülmast on talv läbi hea võtta karulauguvõi tükke ja panna pannile kastmealuseks, pastale või lihatükile peale.
võid
hakitud karulauku
pisut soola
Pane köögikombaini võitükid ja tükeldatud karulauk.
Toidupoodi külastades näeme külluslikku kaubavalikut, mis ahvatleb ostma. Lihtne on võtta vajalikku ja ka üle osta. Seejuures ongi kurb, et kõige enam viskavad Eestis toitu ära kodumajapidamised – kokku 25 000 tonni aastas*.
Igal perenaisel on oma retseptid, mille järgi nad oma hoidised purki panevad. Kaks kirglikku hoidistajat toovad välja, mis on kuumutatud ja sügavkülmutatud hoidiste plussid ning miinused.
KUI HALB VÕI HEA ...
...
Küüslauku on küllaltki keeruline ületalve hoida.
Küüslauku on küllaltki keeruline ületalve hoida: külmkapis muutuvad küüned pehmeks, kilekotis lähevad hallitama ja köögikapis kipuvad kuivama.
Kuivanud küüslauguküüned saab töödelda köögikombainis koos so
Basiilik, rosmariin, till ja teised ürdid oma aiast: nii hea on neid roa sisse hakkida! Aga kuidas neid säilitada?
Soovitatav on maitsetaimed korjata, leige veega ära pesta ja pruunid või muul moel kahjustunud kohad eemaldada ja korralikult kuivatada.