Sibula kuumutamisel tema toite- ja raviväärtus oluliselt ei vähene. Sibulas leidub kasulikke bioaktiivseid aineid, mis toimivad antioksüdantidena.
Sibul:
- tugevdab immuunsüsteemi
- leevendab külmetushaigusi
- tasakaalustab vere kolesteroolisisaldust
- tugevdab veresoonte seinu
- pidurdab trombide teket
- korrastab ainevahetust
- soodustab seedimist
Sibulas on rohkesti flavonoide, eriti kvertsetiini, mis aitab maksal organismi puhastada; samuti palju mineraalaineid, eeskätt tsinki. Sibul sisaldab küüslaugus leiduva allitsiiniga sarnast bakterivastast ainet, mis tükeldades kipub lenduma – seetõttu tuleb hakitud sibul kohe ära kasutada või kinni katta. Kõige kasulikum on sibulat süüa värskelt, kuid ka kuumutamisel sibula toite- ja raviväärtus oluliselt ei vähene.
Ettevaatust! Toorest sibulat ei soovitata kõhunäärmevaevuste korral; küll aga võib seda süüa kergelt hautatult või keedetult.