6 portsjonit
6 suuremat haput õuna
50 g võid
2 dl fariinisuhkrut
1 tl kaneeli
Karamellikaste
2 dl suhkrut
2 dl vahukoort
1 sl võid
Uurista õuntest südamikud välja. Sega kokku või, kaneel ja fariinisuhkur ja täida õunad seguga.
Kata ahjuvorm küpsetuspaberiga ja lao õunad vormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni õunad on pehmed.
Valmista sel ajal karamellikaste. Kuumuta koor kastrulis. Vala suhkur kuivale kuumale pannile. Kuumuta, kuni suhkur hakkab sulama ja pruunikaks tõmbuma. Sega metallist lusikaga, sest selle saab pärast paremini puhtaks. Kalla koor pannile ja sega kogu aeg, kuni suhkur sulab koore sisse. Keeda madalal kuumusel, kuni koor muutub paksemaks karamelliks.