Ka need, kelle vererõhk pole kõrge, peaksid pöörama tähelepanu soolakogusele toidus. Enamus juustusid sisaldavad suurel määral soola ehk naatriumkloriidi. Naatriumkloriid tõstab vererõhku ja soodustab südame-veresoonkonnahaiguste riski.
Päevane soola kogus peaks jääma alla 5 grammi. Isegi vähesoolane juust sisaldab ikkagi rohkem kui 2 grammi soola 100 grammi kohta. Salatijuustud, nagu feta või halloumi on väga soolased ja neis on rohkem kui 2,5 grammi soola 100 grammi kohta. Kuna soola on ka paljudes teistes toitudes, siis tarvitame soola palju rohkem, kuis see meile hea oleks.
Kas kõrge vereõhuga võib juustu süüa? Võib küll, kui pidada silmas tasakaalu. Soolaseid juuste võib süüa vähe ja harva. Magedamaid, nagu näiteks Maasdami juust, võib süüa natuke rohkem. Meeles tuleb pidada, et ülejäänud toit peaks olema vähem soolane, et mitte ületada päevast soolakogust. Ka pakenditel olevat infot tuleks jälgida, mis on kahjuks enamasti liiga väikeses kirjas. Kui vererõhk kipub olema liiga kõrge, peaks seda aeg-ajalt kodus mõõtma ja jälgima, et see oleks alla 140/90