Tegelikult on see suur viga, sest organism vajab pehmeid rasvu. Neid on vaja ilusa naha, rasvaianevahetuse ja närvisüsteemi toimimise jaoks. Rasvade täielik vältimine võib tõsta ka kolesteroolitaset.
Toiduks tuleb valida polüküllastumata rasvu ehk toiduõlisid ning vältida küllastunud ehk loomseid rasvu. Muidugi võib vahel panna leiva peale ka võid, kuid ei maksa kõike võis praadida ega lisada seda ohtralt kastmetele ja püreesuppidele, kuigi või teeb toidud sametiseks ja maitsvaks.
Ja muidugi tuleb ka heade rasvadega piiri pidada, sest need on ikkagi väga kalorirohked. Näiteks avokaado on väga tervislik ja sisaldab häid rasvu, kuid mitut avokaadot iga päev pole vaja süüa. Sama lugu on pähklitega, kus on palju häid rasvu, kuid väiksest peotäiest päevas piisab täiesti.