Väga mahlane porgandikook

Kodutohter
29.01.2022
Shutterstock

See porgandikook ei muutu kuivaks, vaid jääb tänu õlile väga mahlane.

10 tükki

 

3 dl pruuni suhkrut

3 muna

3 dl rapsiõli

0,5 tl vanillisuhkrut

4,5 dl nisujahu

1 tl söögisooda

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl kaneeli

0,5 tl soola

300 g riivitud porgandeid

100 g Kreeka pähkleid

võid vormi määrimiseks

Kreem

250 g toorjuustu

100 g hapukoort

5 dl tuhkruhkrut

 

Riivi porgandid ja haki pähklid.

Mõõda kaussi õli, munad, suhkur köögikombaini ja töötle kergelt vahule. Sega kõik kuivad ained jahuga ning lisa munasegule vähehaaval läbi sõela. Sega korralikult läbi. Lisa riivitud porgand ja hakitud pähklid ja sega läbi.

Kalla tainas võiga määritud lahtikäiva servaga koogivormi (Ø 24 cm) ja küpseta 170-kraadises ahjus umbes 40-50 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja küps.

Lase pisut jahtuda, eemalda serv ja tõsta resti peale jahtuma.

Mõõda köögikombaini kõik kreemi ained ja vahusta. Lõika kook kolmeks kihiks, määri vahele ja peale kreemi. Kaunista pähklipuruga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid