10 tükki
3 dl pruuni suhkrut
3 muna
3 dl rapsiõli
0,5 tl vanillisuhkrut
4,5 dl nisujahu
1 tl söögisooda
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
0,5 tl soola
300 g riivitud porgandeid
100 g Kreeka pähkleid
võid vormi määrimiseks
Kreem
250 g toorjuustu
100 g hapukoort
5 dl tuhkruhkrut
Riivi porgandid ja haki pähklid.
Mõõda kaussi õli, munad, suhkur köögikombaini ja töötle kergelt vahule. Sega kõik kuivad ained jahuga ning lisa munasegule vähehaaval läbi sõela. Sega korralikult läbi. Lisa riivitud porgand ja hakitud pähklid ja sega läbi.
Kalla tainas võiga määritud lahtikäiva servaga koogivormi (Ø 24 cm) ja küpseta 170-kraadises ahjus umbes 40-50 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja küps.
Lase pisut jahtuda, eemalda serv ja tõsta resti peale jahtuma.
Mõõda köögikombaini kõik kreemi ained ja vahusta. Lõika kook kolmeks kihiks, määri vahele ja peale kreemi. Kaunista pähklipuruga.