Kindlasti on kõige traditsioonilisem viis pohlade säilitamiseks need purustada ja säilitada oma happelises mahlas. Sellist toormoosi võib pakkuda prae kõrvale, näiteks lihalõigu, maksakastme või kapsarullidega.
Magushapukas pohl sobib suurepäraselt moosiks, mahlaks ja pirukateks, kuid seda saab kasutada ka hautiste või saiade maitsestamiseks. Mannakreem pohladest jääb imehea.
Pohla tervislikkust on uuritud pikka aega. Vanarahva andmetel soodustas pohl maksa, sapi ja mao talitlust. Hilisemad uuringud on näidanud, et pohl takistab bakterite kinnitumist soolestiku seintele. Pohlad on head vererõhu alandamiseks, sisaldavad palju antioksüdante, võivad ennetada ülekaalu ja on head kuseteede probleemide korral. Nagu teisedki marjad, on ka pohlad heaks kiudainete allikaks.
Metsa pohli korjama!
21.08.2024
Pohl on mitmekülgne mari, mis sobib nii soolaseks kui magusaks.