Kuidas planeerida menüü selliselt, et poes ei peaks käima iga päev, kuid samas säiliks siiski võimalus olla spontaanne, ilma et peaks värskeid toiduaineid lihtsalt prügikasti viskama?
Paljud inimesed tühjendavad poest tulles oma toidukoti külmikusse juhuslikult, kuid tegelikkuses erineb temperatuur külmiku osades märkimisväärselt ning seetõttu tuleb teada, millisel riiulil erinevaid toiduaineid hoiustada.
Paljudel on kombeks igasugune ülejäänud toit sügavkülma visata.
Kuid neid toiduaineid ei maksa külmutada, sest pakases kannatab kas nende struktuur või maitse.
1. SalatSalat kaotab külmutamisel oma krõbeduse ja sulamisel muutub limaseks pudruks.2.
Paljud köögiviljades olevad toitained imenduvad paremini siis, kui neid on kuumutatud.
Miks peab sööma sooja toitu?
Sooja toitu soovitatakse süüa, sest soe toit on mitmekülgsem kui külmad suupisted või võileivad.