Juustukoogid klaasi sees
4 portsjonit
Põhi
5-6 täisteraküpsist (Digestive)
25 g võid
Täidis
1 munavalge
1 sl suhkrut
2 dl vanillijogurtit
0,5 tl vanillisuhkrut
1 tl sidrunimahla
1 leht želatiini
1,5 sl vett
Peale
maasikaid
Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja vajuta nelja klaasi põhja ning pane külmkappi.
Sega kokku jogurt, suhkur ja sidrunimahl. Vahusta munavalge kõvaks vahuks ning sega jogurti hulka.
Pane želatiinileht tilga külma veega pehmenema. Kuumuta 1,5 sl vett, pigista želatiinileht kuivemaks ja sulata kuumas vees. Kui želatiinisegu on natuke jahtunud, sega jogurtivahuga.
Võta klaasid külmkapist ja täida vahuga. Pane paariks tunniks või ööseks külmkappi maitsestuma. Kaunista maasikatega ja naudi.
Toorjuustu asemel saab kasutada jogurtit, siis on magustoit palju lahjem.
Tumeda šokolaadi ja kookose muffinid
100 g tumedat šokolaadi
100 g võid
0,5 dl suhkrut
1 suur või 2 väikest muna
2 sl mandlijahu
3 sl kookoshelbeid
Sulata või ja šokolaad veevannis. Jahuta ja sega suhkruga.
Löö külmkapist võetud munad katki, sega läbi ja lisa vähehaaval kloppides šokolaadile. Vahusta, kuni segu muutub kohevamaks ja heledamaks. Sega hulka mandlijahu ja kookoshelbed. Kui mandlijahu kodus pole, võid selle korvata kookoshelvestega, muffin jääb siis pisut muredam.
Jaota tainas muffinivormidesse. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit ja lase jahtuda. Muffin jääb seest vedelamaks, kui küpsetad ainult 10 minutit.
Muffinid on kõige paremad järgmisel päeval, siis tulevad maitsed kõige paremini esile.