2 retsepti mida teha, kui on hirmus magusaisu

Kodutohter
30.08.2021
Shutterstock

Tervislik toitumine ei tähenda, et magustoitudest peaks täiesti keelduma.

Juustukoogid klaasi sees

4 portsjonit

 

Põhi

5-6 täisteraküpsist (Digestive)

25 g võid

 

Täidis

1 munavalge

1 sl suhkrut

2 dl vanillijogurtit

0,5 tl vanillisuhkrut

1 tl sidrunimahla

1 leht želatiini

1,5 sl vett

 

Peale

maasikaid

 

Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja vajuta nelja klaasi põhja ning pane külmkappi.

Sega kokku jogurt, suhkur ja sidrunimahl. Vahusta munavalge kõvaks vahuks ning sega jogurti hulka.

Pane želatiinileht tilga külma veega pehmenema. Kuumuta 1,5 sl vett, pigista želatiinileht kuivemaks ja sulata kuumas vees. Kui želatiinisegu on natuke jahtunud, sega jogurtivahuga.

Võta klaasid külmkapist ja täida vahuga. Pane paariks tunniks või ööseks külmkappi maitsestuma. Kaunista maasikatega ja naudi.

 

Toorjuustu asemel saab kasutada jogurtit, siis on magustoit palju lahjem.


 

Tumeda šokolaadi ja kookose muffinid

 

100 g tumedat šokolaadi

100 g võid

0,5 dl suhkrut

1 suur või 2 väikest muna

2 sl mandlijahu

3 sl kookoshelbeid


 

Sulata või ja šokolaad veevannis. Jahuta ja sega suhkruga.

Löö külmkapist võetud munad katki, sega läbi ja lisa vähehaaval kloppides šokolaadile. Vahusta, kuni segu muutub kohevamaks ja heledamaks. Sega hulka mandlijahu ja kookoshelbed. Kui mandlijahu kodus pole, võid selle korvata kookoshelvestega, muffin jääb siis pisut muredam.

Jaota tainas muffinivormidesse. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit ja lase jahtuda. Muffin jääb seest vedelamaks, kui küpsetad ainult 10 minutit.

Muffinid on kõige paremad järgmisel päeval, siis tulevad maitsed kõige paremini esile.

Sarnased artiklid