2-3 pirukat
250 g hapukoort
150 g sulatatud ja jahtunud võid
1 lahtiklopitud muna
350 g jahu
näpuotsatäis soola
0,5 tl söögisoodat
Täidis
250 g jämedalt riivitud suluguni juustu või brõnsat
1 muna
3 sl hapukoort
1 riivitud küüslauguküüs
Sega kokku hapukoor, muna ja sulatatud või. Sega jahuga sool jaküpsetuspulber ning sõtku kokku tainas. Tainas peab jääma pehme ja siidine. Jäta täidise tegemise ajaks seisma.
Riivi juust ja küüslauguküüs ning sega hapukoorega ja poole lahtiklopitud munaga.
Jaga tainas neljaks ja patsuta ümmargusteks tainaplaatideks. Kata üks plaat täidisega, tõsta peale teine plaat ja kinnita hoolega servad. Torka kahvliga augud sisse, et aur välja pääseks ja määri pealt ülejäänud munaga.
Küpseta 220-krradises ahjus kuldpruuniks.