Gruusia juustupirukas ehk hatšapuri
Kodutohter
11.04.2022
Shutterstock

Gruusia juustupirukas on nii maitsev, et sulab suus.

2-3 pirukat

 

250 g hapukoort

150 g sulatatud ja jahtunud võid

1 lahtiklopitud muna

350 g jahu

näpuotsatäis soola

0,5 tl söögisoodat

Täidis

250 g jämedalt riivitud suluguni juustu või brõnsat

1 muna

3 sl hapukoort

1 riivitud küüslauguküüs


 

Sega kokku hapukoor, muna ja sulatatud või. Sega jahuga sool jaküpsetuspulber ning sõtku kokku tainas. Tainas peab jääma pehme ja siidine. Jäta täidise tegemise ajaks seisma.

Riivi juust ja küüslauguküüs ning sega hapukoorega ja poole lahtiklopitud munaga.

Jaga tainas neljaks ja patsuta ümmargusteks tainaplaatideks. Kata üks plaat täidisega, tõsta peale teine plaat ja kinnita hoolega servad. Torka kahvliga augud sisse, et aur välja pääseks ja määri pealt ülejäänud munaga.

Küpseta 220-krradises ahjus kuldpruuniks.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid