1 kg tomateid (või kaks purki purustatud tomateid)
50 g võid
1 suur sibul
3 suurt küüslauguküünt
Koori ja tükelda tomatid, haki sibul ja purusta küüslauguküüned.
Sulata potipõhjas või ning kuumuta sibulat ja küüslauku 5-8 minutit. Lisa hakitud või purustatud tomatid, keera kuumust vähemaks. Hauta madala kuumusel vahepeal segades umbes 45 minutit.
Maitsestada võib soola, pipra ja terakese suhkruga.
Seda kastet saab kasutada ka pitsa tomatikastmeks.
Nipid, kuidas muuta kaste veel paremaks:
1. Haki kastme hulka värskeid ürte. Sobivad pune, tüümian, basiilik, salvei või rosmariin.
2. Lisa kastme hulka mõned anžoovised. See annab soolasust ja täieuslikku maitset.
3. Lisa sorts valget või punast veini. Alkohol haudub kastmest välja, kuid vein annab head maitset.
4. Lisa kastmesse paar lusikatäit tomatipüreed, mis süvandab tomati maitset.