Kõige parem suhkruasendaja moosi keetmiseks on steevia ehk suhkrulehe pulber või ekstrakt. Kuna steevia on suhkrust palju magusam, siis seda tuleb lisada vähem kui suhkrut. Maitstes saab leida sobiva koguse.
Kuid steeviaga keedetud moos ei säili nii hästi kui suhkruga keedetud, kuna suhkur toimib ka säilitusainena ja pärsib mikroorganismide kasvu. Sellepärast peab steeviaga moosi keetes olema eriti hoolikas purkide ja kaante steriliseerimisel. Moosi peaks kindluse mõttes säilitama pimedas ja jahedas kohas.
Steevia on magustaja, mis ei sisalda paksendavat ainet ega pruugi anda moosile soovitud paksust. Seetõttu võib seda kasutada koos paksendavate ainetega, näiteks pektiini või želatiiniga, mis aitavad moosi konsistentsi tihendada.
Selline moos sobib diabeetikule, kuid ikka mõõdukas koguses.