1 kg aedoakaunu
1 kg küpseid tomateid
3 küüslauguküünt
1 tl tšillihelbeid
1 tl paprikapulbrit
2 sl hakitud basiilikut
1 sl soola
1 sl suhkrut
õli hautamiseks
vett
Pane sektoriteks lõigatud tomatid 10-15 minutiks õliga hauduma, lisa sool, suhkur, paprikapulber ja maitse järgi tšillihelbeid. Püreeri saumikseriga. Maitse ja vajadusel lisa maitseaineid, tomatikaste peaks olema parajalt soolane ja vürtsine.
Puhasta oakaunad otstest ja kiududest ning keeda soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Lao purkidesse vaheldumisi küüslauguviilude ja hakitud basiilikuga ning vala üle kuuma tomatipüreega. Lao purgid kuuma veega täidetud potti ja pastöriseeri 85-kraadi juures 30 minutit.
Sulge purgid õhukindlalt.