Lillkapsasupp

Kodutohter
02.12.2021
Shutterstock

Vahelduseks jõulutoitudele võib mõnel päeval kõhule puhkust anda ja teha kerge lillkapsasupi.

4 portsjonit


 

700 g lillkapsast

1 suur sibul

2 küüslauguküünt

1-2 sl õli

1 l köögiviljapuljongit

1-2 sl sidrunimahla

3 sl sulatatud juustu


 

Peale

1 dl kõrvitsa või päevalilleseemneid

1 sl oliiviõli

1 sl sidrunimahla

soola, musta pipart

1 sl hakitud tüümianilehti

 

Tükelda lillkapsas koos varre ja lehtedega, haki sibul ja küüslauk. Kuumuta sibulaid, küüslauku ja lillkapsast poti põhjas õlis. Vala peale puljongit just nii palju, et köögiviljad oleksid vaevu kaetud. Keeda madalal kuumusel, kuni lillkapsas pn pehme.

Lisa sulatatud juust ning püreeri saumikseriga. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.

Tõsta supp kaussidesse. Sega kokku sidrunimahl ja õli ning nirista igale portsjonile peale. Lisa seemeid.

Sarnased artiklid