* Kui kasutad soolaseid lisandeid, nagu sojakaste, puljongikuubik või soolaga maitseained, siis ära soola enam lisa.
* Loe läbi peenikese kirjaga tooteloetelud, ning otsi sarnaste toiduainete seast välja need, mis kõige vähem soola sisaldavad.
* Söö võimalikult vähe töödeldud toiduaineid ja poe valmistoite.
* Toitudesse pole vaja pann nii palju soola, kui lisada tugevamaitselisi köögivilju, nagu seller, küüslauk, sibul, paprika, tomat või pastinaak.
* Liigse naatriumi kahjulikku toimet saab vähendada kaaliumirikaste värskete või sügavkülmutatud köögiviljadega, näiteks peedi, brokoli, porgandi ja keedukartuliga.
* Valmista toit töötlemata lihast, kanast ja kalast, sest need sisaldavad palju vähem soola kui suitsutataud ja soolatud tooted.
* Kasuta võimalikult harva konserve, sest pikaajaliseks säilitamiseks mõeldud toiduained sisaldavad enamsti palju soola. Kui siiski ostad vahel konserve, siis vali see võimalikult vähese soolasisaldusega.
* Söö vahepalaks puu- ja köögivilju, mitte soolaseid suupisteid (kreekerid, krõpsud, soolapähklid).
* Valmsta salatid õli või mahlaga, sest valmis salatikastmed sisaldavad liiga palju soola.
* Hoia soolatops köögikapis, mitte laual.
* Mida kauem toit valmib, seda vähemaks soola maitset jääb. Seepärast lisa soola valmimise lõpu poole.
* Pane alati vähem soola, kui retsept ette näeb.
* Lisa soola näpuotsa või teelusikaga, mitte toosist raputades.