12 tükki
250 ml piima
1 pakk kuivpärmi või 25 g presspärmi
500 g nisujahu
0,5 tl soola
75 g pehmet võid
Täidis
500 g kohupiima
100 hapukoort
2 muna
1 tl soola
1 dl hakitud rohelist (tilli, peterselli, nõgest, spinatit)
1 sl nisujahu
Määrimiseks
1 muna
Sega taina jaoks kokku kõik kuivad ained, lisa soe piim ja või. Kui kasutada presspärmi, siis lahusta see enne soojas piimas. Sõtku tainast, kuni see tuleb käte ja kausi küljest lahti. Kata tainakauss rätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida.
Sega kokku kõik täidise ained.
Sõtku kerkinud tainas kergelt maha ja veereta jahuste kätega väikesed pallikesed. Pane pallikesed küllalt suure vahega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja jäta pooleks tunniks kerkima. Vajuta klaasiga tainapallidesse lohud ja tõsta täidis sisse.
Määri lahtiklopitud munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.