u 25 tükki
1 väike suvikõrvits (2 dl jämedalt riivitud suvikõrvitsat)
2 muna
3 dl suhkrut
4 dl nisujahu
75 g mandlijahu
2 tl küpsetuspulbrit
o,5 tl söögisoodat
näpuotsatäis soola
2 tl mahesidruni riivitud koort
1,5 dl rapsiõli (mitte külmpressitud)
1 dl piima (võib ka mandli- või kaerapiima9
0,5 dl sidrunimahla
Vormi määrimiseks
võid ja riivsaia
Riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Vahusta toasoojad munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega jahu, mandlijahu, küpsetuspulber, sool ja sooda.
Sega riivitud suvikõrvits ja sidrunikoor munavahuga ja lisa vähehaaval ja kordamööda kuivad ained ja rapsiõli. Sega kogu aeg ja kõige lõpuks lisa piim ja sidrunimahl.
Määri keeksivorm võiga ja raputa üle riivsaiaga. Kalla tainas vormi ning koputa vormi paar korda vastu lauda, et tainas jääks ühtlaselt.
Küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund ja 10 minutit.
Proovi kooki tikuga, kui tikk jääb puhtaks on kook küps. Kui kook muutub ahjus liiga pruuniks, kata küpsetuspaberiga.
Enne koogialusele panemist lase pool tundi jahtuda. Koogi võib katta tuhksuhkru või glasuuriga.
Kook säilib külmkapis vähemalt 5 päeva.