Päeva retsept: banaanileib

Kodutohter
02.08.2020
Shutterstock

Laste lemmik on banaanileib, kus saab ära kasutada seisma jäänud banaanid.

Banaanileib

2,5 dl nisujahu (poole võib korvata täistera- või speltajahuga)

2 sl suhkrut

0,5 tl soola

2 tl küpsetuspulbrit

2 keskmist väga küpset banaani

1 dl hapukoort (10%)

võid määrimiseks


 

Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Klopi munad suhruga vahtu. Vajuta banaanid kahvliga katki, lisa hapukoor. Sega kokku jahu, banaanipüree ja munavaht.

Määri keeksivorm paksult võiga kokku ja kalla tainas vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Lase jahtuda ja lõika viiludeks.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid