2-3 kartulit igale sööjale
õli
riivitud küüslauku
ürte (Vahemere, tüümian, rosmariin)
soola, musta pipart
riivjuusstu
hapukoort
küüslauku või mädarõigast
Vala kaussi õli ja lisa ürte ning riivi sisse küüslauguküüned.
Pese koorega kartulid hoolega puhtaks ja poolita pikkupidi. Määri peale küüslauguõli, raputa peale soola, pipart ja veel ürte.
Küpseta 200-kraadises ahjus 40-50 minutit. Umbes 10 minutit enne ahjst välja võtmist puista kartulitele riivjuustu ja lükka veel 10 minutiks ahju.
Riivi hapukoore hulka küüslauku või sega riivitud mädarõigast ja tõsta kartulitele hapukoorekuhjad.
Enne, kui tuleb värske kartul, tuleb võimalikult maitsval moel ära süüa vana kartul.