Ahjukartulid, mis viivad keele alla

Kodutohter
25.03.2023
Shutterstock

Sellised ahjukartulid on imehead ka vanast kartulist.

2-3 kartulit igale sööjale

õli

riivitud küüslauku

ürte (Vahemere, tüümian, rosmariin)

soola, musta pipart

riivjuusstu

hapukoort

küüslauku või mädarõigast

 

Vala kaussi õli ja lisa ürte ning riivi sisse küüslauguküüned.

Pese koorega kartulid hoolega puhtaks ja poolita pikkupidi. Määri peale küüslauguõli, raputa peale soola, pipart ja veel ürte.

Küpseta 200-kraadises ahjus 40-50 minutit. Umbes 10 minutit enne ahjst välja võtmist puista kartulitele riivjuustu ja lükka veel 10 minutiks ahju.

Riivi hapukoore hulka küüslauku või sega riivitud mädarõigast ja tõsta kartulitele hapukoorekuhjad.

 

Enne, kui tuleb värske kartul, tuleb võimalikult maitsval moel ära süüa vana kartul.

Sarnased artiklid