Ploomi-juustukook

14.10.2023
Shuttersto

Täiuslik ja mahlane kook, kus saab ära kasutada hiliseid ploome.

8–10 portsjonit

 

8–10 ploomi

150 g pehmet võid

2 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

2 muna

3½ dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

Juustusegu

200 g vanillimaitselist toorjuustu

2 sl suhkrut

1 muna

 

Pese ja poolita ploomid, võta välja kivid.

Vahusta või ja suhkur. Lisa hoolega segades ükshaaval munad. Sega jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber ning lisa vahule. Vajuta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi (20 x 35cm).

Sega toorjuust kausis pehmemaks ja sega hulka muna ja suhkur. Määri toorjuustukreem tainapõhjale ja vajuta sinna poolikud ploomid.

Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Lase jahtuda, et pirukas muutuks enne lõikamist tahkeks.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid