8–10 portsjonit
8–10 ploomi
150 g pehmet võid
2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 muna
3½ dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Juustusegu
200 g vanillimaitselist toorjuustu
2 sl suhkrut
1 muna
Pese ja poolita ploomid, võta välja kivid.
Vahusta või ja suhkur. Lisa hoolega segades ükshaaval munad. Sega jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber ning lisa vahule. Vajuta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi (20 x 35cm).
Sega toorjuust kausis pehmemaks ja sega hulka muna ja suhkur. Määri toorjuustukreem tainapõhjale ja vajuta sinna poolikud ploomid.
Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Lase jahtuda, et pirukas muutuks enne lõikamist tahkeks.