Marja-beseerull

Kodutohter
15.07.2023
Shutterstock

Beseerull on gluteenivaba ja ka laktoosivaba, kui kasutada laktoosita koort ja jogurtit.

8 portsjonit

 

5 munavalget

2 dl eriti peenikest suhkrut

¾ dl maisitärklist

2 dl mandlijahu

1 sl sidrunimahla

1 dl mandli- või kookoslaaste

Täidis

2 dl vahukoort

2 tl vanillisuhkrut

1 sl suhkrut

1 dl Türgi jogurtit

1–2 sl sidrunimahla

2–3 dl vaarikaid, mustikaid, maasikaid

 

Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vahustamise ajal lisa vähehaaval suhkur. Sega omavahel maisitärklis ja mandlijahu ning sõelu munavahu sisse. Sega ettevaatlikult ja lisa sidrunimahl.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri kergelt õliga. Laota beseetainas ühtlase kihina ahjuplaadile ja raputa peale kookos- või mandlilaaste. Küpseta 170-kraadises ahjus 20 minutit. Kummuta küpsenud besee puhtale küpsetuspaberile ja eemalda ettevaatlikult ahjus olnud paber. Kata põhi puhta köögirätikuga.

Vahusta koor suhkruga, sega hulka jogurt ja maitsesta sidrunimahlaga. Määri vaht jahtunud beseepõhjale. Raputa peale värsked marjad. Keera beseepõhi pikemast servast rulli, kasutades küpsetuspaberi abi.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid