Sidrunimaitseline rabarberikook

Kodutohter
09.06.2024
Shutterstock

Kuigi igal perenaisel on rabarberikookide retsepte juba mustmiljon, tasub alati ka midagi uut proovida.

12-15 tükki

 

3 dl nisujahu

1 dl speltajahu

1,5 dl suhkrut

1 tl söögisoodat

0,5 tl soola

1 sidruni riivitud koor

125 g võid

1,5 dl keefiri

Täidis

200 g maitsestamata toorjuustu

1 dl suhkrut

1 muna

2 sl sidrunimahla

1 tl vanillisuhkrut

1 l rabarberitükke

võid vormi määrimiseks


 

Sega kausis kokku kuivad ained. Pese sidrun hoolega, kuivata ja riivi koore kollane osa peene riiviga jahu hulka. Sulata või. Lisa keefir ja sulatatud või kaussi ning sega.

Määri ahjuvorm (25x25 cm) võiga. Kalla tainas vormi ja vajuta jahuste sõrmedaga äärtele ja põhjale.

Sega kokku täidise ained, kalla pirukapõhjale ning tasnada siledaks. Lõika rabarberivarred umbes 4 cm pikkusteks juppideks ja lao piruka peale mustriks.

Küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid