Mida ütlevad isud?

Kodutohter
17.09.2024
Shutterstock

Tihtilugu peidavad sinu isud infot selle kohta, mida su keha tegelikult vajab.

Tahad kogu aeg magusat

Keha vajab kroomi. Kui tunned, et võiksid kohe ära süüa suure kausi jäätist või midagi muud magusat, võib see olla kroomipuuduse märk. Kroom aitab hoida veresuhkrut tasakaalus. Kui su organism on toidust liiga vähe kroomi saanud, hakkab ta kohe ja palju magusat nõudma.

Parimad kroomiallikad on mandlid, pähklid, täisteratooted, viinamarjamahl, liha, pärm, puu- ja köögiviljad ning koorikloomad.

Tahad kohvi

Kui alustad päeva kohviga ja käid ka tööl iga natukese aja tagant kohviautomaadi juures, võib sul olla rauapuudus. See muudab uimaseks ja väsinuks, sest punased verelibled kannavad kehas kehvemini hapnikku laiali. Kohvist siin abi pole.

Rauda saab kõige paremini taisest lihast, munast, maksast ja peedist. Rasva- ja suhkrurikas toit on tavaliselt rauavaene. Head rauaallikad on ka kuivatatud puuviljad ja oad.

Tahad šokolaadi

Teadlased on tõestanud, et suur šokolaadiisu on otseses seoses magneesiumipuudusega.

Magneesium on looduslik lõõgastaja ja reguleerib südamelihase tööd. Magneesium suudab närvis inimest rahustada ja leevendab ka lihaskrampe jalgades.

Magneesiumi saab spinatist, täisteratoodetest, kaunviladest, tatrast, brokolist ja banaanist.

Tahad kartulikrõpse

Keha vajab B₅-vitamiini ehk pantoteenhapet. B₅-vitamiini puudus võib viidata ka stressile. Pideva pinge puhul püüab organism võidelda, ent kui stressitase ei alane, annab organism ühel hetkel alla. Muutud väsinuks ning hakkad tahtama üha enam soolaseid toite.

B₅-vitamiini allikad on brokoli, lõhe, pärm, muna, seened, maks ja põldoad.

Sarnased artiklid