Ise külvates ja veidi tegutsedes saad soodsalt ja palju maasikataimi!
Suvi läbi magusaid vilju kandvad kuumaasikad on laste lemmikud. Erinevalt aedmaasikast on neil väikesed viljad, ent neid saab noppida juunist kuni külmadeni.
Pea 200-aastase ajalooga maasikadessert, siinses variandis hapukoore-vahukoorekreemiga.
Kuuele
500 g värskeid maasikaid
4 sl suhkrut
4 sl Grand Marnieri vm apelsinilikööri
200 ml külma 35% rõõska koort ehk vahukoort
4 sl tuhksuhkrut
4 sl Saare Smetana
Maasikad aitavad magusaisu ohjeldada, toetavad südame tervist, parandavad mälu ja soodustavad soolestiku tööd.
Kodumaise maasika hooaeg algab traditsiooniliselt jaanipäeva paiku.
Oma aia maasikatest ei ole kuidagi võimalik isu täis süüa. Kuu jooksul saab nendega maiustatud nii värskelt kui ka magustoitudesse, kookidesse ja jookidesse panduna.
Vähesed meist söövad liiga palju köögivilju, puuvilju ja marju.
Maasikaid tuleks süüa iga päev.
Vähesed meist söövad liiga palju köögivilju, puuvilju ja marju.