Maks sisaldab palju rauda.
2-4 portsjonit
2 porgandit
1 sibul
400 g veise maksa
1 sl rapsi- või oliivõli
pisut soola ja jahvatatud musta pipart
1 sl hakitud rosmariini
1 sl sojakastet
Koori ja viiluta porgandid. Koori ja viiluta sibul.
Maksakotletid sobivad ka võileivakatteks.
6-8 portsjonit
3 toorest kartulit
2 porgandit
1 sibul
300 g hakkmaksa
1 muna
pisut soola ja jahvatatud musta pipart
1 tl kuivatatud majoraani
õli praadimiseks
Lisaks:
praetud sibularõngaid
Koori ja riivi kar
Praetud idamaised nuudlid on populaarne tellimistoit, kuid seda võib ka ise kodus valmistada.
4 portsjonit
180 g krevette
300 g peakapsast
3 porgandit
3 küüslauguküünt
1 väiksem tšillikaun
1 dl hakitud rohelist sibulat
1 dl soolapähkleid
200 g riisinu
Too klassikalisele riisi-hakklihatäidisele vaheldust ja rulli kodumaise kapsa vahele hoopis hakklihaga segatud toortatart. Erinevateks maitsenüanssideks katseta täidises segahakkliha asemel ka kana- või kalkunihakklihaga.
"Sina ära ise oma elu keeruliseks ela," soovitas kogenud muhulasest taluperemees linnapreilile kultusfilmis "Siin me oleme." Suvi ongi hea võimalus oma elu veidi lihtsustada - alati ei pea rassima, muretsema, ühest kohast teise jooksma.
Soojad õhtud kutsuvad valmistama kergemaid roogasid. Näiteks sobivad puhkusepäeva ideaalselt lõpetama kiiresti valmivad taimsed kotletid. Millised köögiviljakotletid aga poenimekirja püsikundeks võiksid jääda?