Päeva retsept: ürdimaks
Kodutohter
15.03.2021
Shutterstock

Maks valmib kiiresti, kuid tuleb olla tähelepanelik, et seda üle ei prae. Kasutada võib ka kanamaksa.

2-4 portsjonit

 

2 paprikat

1 sibul

400 g veise maksa

1 sl rapsi- või oliivõli

pisut soola ja jahvatatud musta pipart

1 sl hakitud rosmariini või tüümiani

1 sl sojakastet

 

Tükelda paprika. Koori ja viiluta sibul. Lõika maks tükkideks.

Kuumuta õli praepannil. Lisa paprikatükid ja sibulaviilud ning kuumuta mõned minutid. Lisa maksatükid ja kuumuta nii kaua, kuni maks on pealt pruun ja seest küps. Kuid ära küpseta maksa liiga kaua, siis läheb see kuivaks.

Maitsesta köögivili ja maks sojakstme, musta pipra ja ürtidega.

Paku kartulipüree, keedetud köögivilja, värske salati ja pohlasalatiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid