Focaccia ehk plaadisai
Kodutohter
16.04.2021
Shutterstock

Praegu moes olev küpsetis, mida võib varieerida lõputult.

500 g nisujahu (millest pool võib olla täistera- või durumjahu)

1 pakk kuivpärmi

0,5 tl suhkrut

0,5 tl soola

2 dl sooja vett (40-50º)

2 sl oliiviõli

rosmariini, oliive, kirsstomateid

suhkrut


 

Sega jahu hulka suhkur, sool ja kuivpärm. Lisa vähehaaval soe vesi ja õli. Sega ja sõtku tainast 5-10 minutit. Taina tegemiseks võib kasutada ka tainakonksudega köögikombaini.

Pane tainas kaussi, kata rätikuga ja pane sooja kohta 1-2 tunniks kerkima.

Määri ahjuvorm oliiviõliga. Sõtku natuke kerkinud tainast, mis peaks olema väga pehme. Kui tainas on kõva ja tihkevõitu, võib lisada tilga vett ja õli. Pane tainas ahjuvormi ja jäta veel pooleks tunniks kerkima.

Vajuta tainasse lohud ja pane sinna poolikud marjad. Pintselda pealt üle õliga ja suru tainalohkudesse oliive, poolitatud kirsstomateid, rosmariini. Puista peale natuke soolateri. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni sai on pealt kuldpruun. Ahjust võttes võib veel õliga üle pintseldada. Õli sisse võib riivida ka ühe küüslauguküüne.

Sobib nii soojalt kui ka jahtunult.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid