Kartulisai

Kodutohter
17.03.2023
Shutterstock

Kartuliviilud teevad saia mahlasemaks ja hoiavad kauem värskena.

24 tükki

 

5 dl sooja vett

25 g pärmi

9-10 dl nisujahu (pool võib olla täisterajahu)

1 sl oliiviõli

1 tl meresoola

 

Peale

300 g kartuleid

2 küüslauguküünt

2 tl hakitud värsket rosmariini

musta pipart

1 sl oliiviõli

4 sl riivjuustu

 

Eelmisel päeval võiks valmis teha eeltaina ehk juuretise. Sega kokku 1,5 dl vett, pool pärmist ja 2 dl jahu ning jäta sooja kohta kerkima.

Järgmisel päeval lisa juuretisele ülejäänud soe vesi, mille sisse on segatud pärm ja sool. Lisa jahu ja õli ning sõtku tainas.

Kata rätikuga ja jäta tunniks sooja kohta kerkima.

Pese kartulid, keeda ja viiluta.

Kalla kerkinud tainas ahjuplaadile ja venita jahuste kätega plaadi äärteni. Kata tainas kartuliviiludega, pintselda õliga, puista peale hakitud rosmariin ja riivjuustu.

Lase veel 20 minutit kerkida ja küpseta siis 200-kraadises ahjus 25-30 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid