24 tükki
5 dl sooja vett
25 g pärmi
9-10 dl nisujahu (pool võib olla täisterajahu)
1 sl oliiviõli
1 tl meresoola
Peale
300 g kartuleid
2 küüslauguküünt
2 tl hakitud värsket rosmariini
musta pipart
1 sl oliiviõli
4 sl riivjuustu
Eelmisel päeval võiks valmis teha eeltaina ehk juuretise. Sega kokku 1,5 dl vett, pool pärmist ja 2 dl jahu ning jäta sooja kohta kerkima.
Järgmisel päeval lisa juuretisele ülejäänud soe vesi, mille sisse on segatud pärm ja sool. Lisa jahu ja õli ning sõtku tainas.
Kata rätikuga ja jäta tunniks sooja kohta kerkima.
Pese kartulid, keeda ja viiluta.
Kalla kerkinud tainas ahjuplaadile ja venita jahuste kätega plaadi äärteni. Kata tainas kartuliviiludega, pintselda õliga, puista peale hakitud rosmariin ja riivjuustu.
Lase veel 20 minutit kerkida ja küpseta siis 200-kraadises ahjus 25-30 minutit.