On mitmeid tavalisi lõkse ja uskumusi, mida kaalulangetamisel peaks vältima.
Kas salat on õige toit kaalulangetajale?
Salat on lai mõiste. Kui salatil on peal paks majoneesikaste, riivitud juustu ja rasvas praetud saiakrutoonid, nagu Caesari salatil, siis see on kahjuks suur kaloripomm. Teine äärmus on süüa lõunaks salatit, milles on ainult salatilehed, tomat, kurk ja paprika. Sealt ei saa organism vajalikku valku. Napil salatidieedil langeb kaal kindlasti, kuid see on põhiliselt vedeliku kadu ja organism ei jaksa ilma valguta pikalt toimida. Mõistlik valik on salat, kus on nii köögivilju kui ka kana, kala või kodujuustu koos õlikastmega. Kasulikke rasvhappeid, mida saab toiduõlist, on vaja ka kaalulangetajal.
Vähe süües ja palju liikudes kaal kindlasti langeb.
See ei pruugi nii olla. Kui liikuja saab koormuse kohta liiga vähe energiat, läheb organism häireseisundisse ja hoiab oma toitainetagavaradest kinni. Ainevahetus aeglustub, jõudu on vähem ja meeleolu kõigub. Need, kes trennivad ja liiguvad palju, peavad hoolitsema selle eest, et saaksid õiges koguses süsivesikuid, valku ja rasvhappeid. Kui kalorite arvestamine tundub tüütu, siis kõige parem abimees on vana hea taldrikureegel: pool taldrikul olevast toidust on salat ja köögiviljadeerand kartul, täisterariis või -makaronitooted ning veerand liha või kala. Sel juhul on kõik toiduained parajas tasakaalus.