Kaalulangetusel on abiks kaloritihedus
Kaloritihedus on nutikas meetod, mille abil võib võib kontrollida näiteks valmistoitu, piimatooteid või kasvõi maiustusi ostes kalorimäära. Rusikareegel on, et kui toidu kilokalorihulk saja grammi kohta jääb alla 150 grammi, siis on see sobiv toit kaalulangetamise või kaaluhoidmise seisukohalt.
Mida enam on toidus energiat üle 150 kcal100 grammi kohta, seda kindlamalt see kaalu tõstab.
Kuid meeles peab pidama, et kuivi aineid ei saa nii mõõta. Näiteks kuivad läätsed annavad 100 grammi kohta 350 kilokalorit, kuid keedetuna seovad nad palju vett ja nende energiasisaldus on vaid 100 kcal 100 grammi kohta.
Kui kaaluga on probleeme, siis kaupluses tasub valida tooteid, mille energiasisaldus 100 grammi kohta jääb alla 150 kilokalori.