Klassikaline Madeira keeks

Kodutohter
28.03.2023
Shutterstock

Õrn ja kohev sidrunimaitseline kohvikõrvane.

240 g toasooja võid

200 g suhkrut

1 mahesidruni koor ja mahl

3 muna

300 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soodat

 

Vahusta pehme või suhkruga ja lisa riivitud sidrunikoor. Löö ükshaaval segades hulka munad, iga muna järel sega hulka üks supilusikatäis jahu. Sega õrnalt sisse ülejäänud sooda ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Lõpuks sega hulka sidruni mahl.

Vooderda piklik keeksivorm küpsetuspaberiga või määri paksult võiga ja puista üle riivsaia või mannaga.

Küpseta 170-kraadises ahjus nii kaua, et keeksi sisse torgatud puust pulk jääb puhtaks.

Lase jahutuda.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid