Köögiviljavorm kodujuustuga

Kodutohter
30.08.2022
Shutterstock

Seda ahjuvormi võib teha parajasti käepärast olevatest köögiviljadest. Sobib nii iseseisvaks toiduks kui ka lisandiks prae kõrvale.

 

6 portsjonit

 

1 kg erivatest köögiviljadest lõigatud õhukesi viile või tükke (kartul, porgand, pastinaak, kaalikas vms)

1 brokoli

1 sibul

2 küüslauguküünt

1 purk kodujuustu (karulaugu)

4 dl piima

100 g sulatatud juustu

soola, pipart

värskeid või kuivatatud ürte (tüümian, pune, rosmariin vms)

võid vormi määrimiseks

100 g riivjuustu

 

Kuna köögiviljade tükkideks lõikamine võtab aega, võib neid ka jämeda riiviga riivida. Murra brokoli väikesteks õisikuteks.. Laota köögiviljad võiga määritud ahjuvormi kihiti kodujuustuga. Raputa vahele, soola, ürte ja pipart.

Sulata sulajuust kuuma piima sisse ja vala köögiviljadele.

Küpseta 200-kraadises ahjus 1-1½ tundi. Kui pealt läheb liiga pruuniks, kata fooliumiga. Umbes 10 minutit enne valmimist raputa peale riivjuust ja tõsta veel 10 minutiks ahju.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid