6 portsjonit
1 kg erivatest köögiviljadest lõigatud õhukesi viile või tükke (kartul, porgand, pastinaak, kaalikas vms)
1 brokoli
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 purk kodujuustu (karulaugu)
4 dl piima
100 g sulatatud juustu
soola, pipart
värskeid või kuivatatud ürte (tüümian, pune, rosmariin vms)
võid vormi määrimiseks
100 g riivjuustu
Kuna köögiviljade tükkideks lõikamine võtab aega, võib neid ka jämeda riiviga riivida. Murra brokoli väikesteks õisikuteks.. Laota köögiviljad võiga määritud ahjuvormi kihiti kodujuustuga. Raputa vahele, soola, ürte ja pipart.
Sulata sulajuust kuuma piima sisse ja vala köögiviljadele.
Küpseta 200-kraadises ahjus 1-1½ tundi. Kui pealt läheb liiga pruuniks, kata fooliumiga. Umbes 10 minutit enne valmimist raputa peale riivjuust ja tõsta veel 10 minutiks ahju.