Koorene suvikõrvitsapasta

Kodutohter
14.09.2022
Kodutohter

Maitsev pastatoit valmib ühes potis.

3 portsjonit

 

2 väikest suvikõrvitsat

300 g pastat (linguini, spaghetti)

1 väike tšillikaun

1 sidrun

1 sibul

2 küüslauguküünt

peotäis basiilikulehti

2 dl koort

0,5 dl õli

9 dl köögiviljapuljongit

1 dl riivitud parmesani

soola, musta pipart veskist

 

Lõika sibul neljaks sektoriks ja viiluta siis õhukesteks viiludeks. Eemalda tšillikauna seemned ja haki kaun peeneks. Haki küüslauguküüned ja lõika suvikõrvits tükkideks. Riivi teine suvikõrvits ja pigista kuivemaks.

Pane poti põhja pool õlikogusest ja kuumuta sibulat, tšillit ja suvikõrvitsatükke mõni minut. Tõsta kõrvale.

Vala potti ülejäänud õli, lisa riivitud suvikõrvits ja küüslauk ning kuumuta segades 5 minutit, kuni segu muutub pehmeks ja kooreseks. Lisa koor, köögiviljapuljong ja pasta. Keeda 12 minutit. Lisa suvikõrvitsa ja sibulatükid, maitsesta soola ja pipraga. Riivi hulka parmesan, sidrunikoor ja pigista mahl. Lisa rebitud basiilikulehed ja lase mõni minut maitsetel tasanduda.

Sarnased artiklid