3 portsjonit
2 väikest suvikõrvitsat
300 g pastat (linguini, spaghetti)
1 väike tšillikaun
1 sidrun
1 sibul
2 küüslauguküünt
peotäis basiilikulehti
2 dl koort
0,5 dl õli
9 dl köögiviljapuljongit
1 dl riivitud parmesani
soola, musta pipart veskist
Lõika sibul neljaks sektoriks ja viiluta siis õhukesteks viiludeks. Eemalda tšillikauna seemned ja haki kaun peeneks. Haki küüslauguküüned ja lõika suvikõrvits tükkideks. Riivi teine suvikõrvits ja pigista kuivemaks.
Pane poti põhja pool õlikogusest ja kuumuta sibulat, tšillit ja suvikõrvitsatükke mõni minut. Tõsta kõrvale.
Vala potti ülejäänud õli, lisa riivitud suvikõrvits ja küüslauk ning kuumuta segades 5 minutit, kuni segu muutub pehmeks ja kooreseks. Lisa koor, köögiviljapuljong ja pasta. Keeda 12 minutit. Lisa suvikõrvitsa ja sibulatükid, maitsesta soola ja pipraga. Riivi hulka parmesan, sidrunikoor ja pigista mahl. Lisa rebitud basiilikulehed ja lase mõni minut maitsetel tasanduda.