Ürdine sealiha

Kodutohter
22.06.2023
Shutterstock

Tšillisalsa annab lihale parajalt särtsu.

6 portsjonit

 

1 kg sea välisfileed või kaelakarbonaadi

1 tl soola, pisut jahvatatud musta pipart

Maitsestatud õli:

2 küüslauguküünt

1 sidruni riivitud koor

½ kuivatatud punet

2 sl oliiviõli

Roheline tšillisalsa:

2 rohelist tšillikauna

1 dl hakitud ürte, näiteks münti ja koriandrit

1 väike küüslauguküüs

½ sidruni mahl

2 sl oliiviõli

 

Sega kõigepealt kokku maitsestatud õli. Riivi küüslauguküüned ja sidrunikoor ning sega oliiviõliga. Tšillisalsa jaoks poolita tšillikaunad ja eemalda seemned. Haki tšillikaunad, ürdid ja küüslauguküüs. Sega hulka sidrunimahl ja oliiviõli.

Puhasta liha ülemäärast rasvast. Grilli lihatükke kõigepealt natuke aega, kuni nad on ilusad pruunid ja maitsesta siis soola ja pipraga.

Pintselda liha maitseõliga ja järelküpseta grillil madalal kuumusel küpseks.

Lase lihal umbes 10 minutit fooliumi all tõmmata. Serveerimisel tõsta igale lihatükile lusikaga tšillisalsat.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid