Lillkapsa-kikerhernesalat

Kodutohter
18.04.2022
Shutterstock

Lillkapsatükid annavad salatile värskust, ananassitükid magusust ja tšilliga maitsestatud kaste just parajal määral tulisust.

4 portsjonit

 

1 (500 g) lillkapsas

1 punane tšillikaun

2 sl laimimahla

2 sl oliiviõli

1 sl seesamiõli

1 sl suhkrut

½ tl soola

1 peotäis peterselli

50-60 g spinatilehti

1 purk (200 g) ananassitükke

 

Praetud kikerherned

1 purk (380 g) kikerherneid

1 sl õli

½ tl soola

2 tl mett

musta pipart

 

1. Loputa lillkapsas ja tükelda õisikud väikesteks tükkideks. Kapsajuure võib hoida näiteks püreesupi jaoks. Poolita tšillikaun, eemalda seemned ja haki peeneks.

2. Sega kausis hakitud tšilli, laimimahl, õlid, suhkur ja sool. Sega hulka hakitud petersell ja spinatilehed ning nõrutatud ananassitükid. Sega kokku lillkapsaga.

3. Nõruta ja loputa kikerherned sõelal. Kuumuta pannil õli, lisa kikerherned, sool ja mesi. Prae 3-5 minutit, kuni kikerherned pruunistuvad. Maitsesta pipraga.

4. Sega kikerherned salatiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid