Peedipesto

Kodutohter
28.12.2021
Shutterstock

Peedipesto või -hummus sobib võileibadele, dipikastmeks või soolastele küpsistele.

 

300 g tooreid peete

2 sl õli

2 küüslaugupead

1 tl tüümiani

soola, musta pipart

½ dl riivitud tugevamaitselist juustu (parmesani)

sorts palsamiäädikat

 

Lõika peedid sektoriteks ja pane koos terve küüslaugupeaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nõrista peale õli, puista peale tüümian ja sega, et kõik tükid ja küüslauk oleksid õlised.

Küpseta 200-kraadises ahjus 40–45 minutit.

Jahuta ja pane peeditükid köögikombaini, pigista juurde pehmeks küpsenud küüslauguküüned. Lisa sool, pipar ja riivitud juust. Sega ühtlaseks ja maitsesta palsamiäädikaga.

Sarnased artiklid