6 portsjonit
1 kg kartuleid (mitte jahuseid pudrukartuleid)
1 dl õli
2 küüslauguküünt
pisut värsket või kuivatatud punet või rosmariini
musta pipart
100 g fetat või sinihallitusjuustu
Vala õli kaussi ja lisa kuivataud ürdid või kääridega hakkides värsked ürdid, pressi sisse küüslauguküüned.
Lõika kartulid üsna väikesteks kuubikuteks, pane ahjupannile, vala peale maitsestatud õli ja sega kätega läbi, et kõik kartulid oleksid õlised. Jahvata peale natuke musta pipart. Soola pole vaja panna, sest juust on soolane.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit, või nii kaua, et kartulitükid on pealt kuldsed ja krõbedad ning seest pehmed. Tõsta plaat ahjust välja ja sega peeneks hakitud juust kuumade kartulitega. Serveeri kohe kas iseseisva toidu või praelisandina.