Besee
3 munavalget
1½ dl suhkrut
Põhi
125 g võid või margariini
1 dl suhkrut
3 munakollast
1½ dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
Määrimiseks
võid
Täidis
2 dl vahukoort
1 dl kohupiimapastat
2 sl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
marju (maasikaid, murakaid, vaarikaid)
Lisaks
mandlilaaste, mündi- või melissilehti, söödavaid lilli
Eralda munavalged ümmarguse põhjaga, kuiva teraskaussi ja vahusta kõvaks vahuks.
Lisa suhkur vähehaaval munavalgevahule.
Vahusta teises kausis või ja suhkur ning lisa ükshaaval munakollased.
Sega küpsetuspulber jahuga. Sega jahu ja piim osade kaupa või-munavahuga.
Määri ahjuplaadile pandud küpsetuspaber või või õliga.
Laota tainas ühtlase kihina ahjuplaadile.
Tõsta munavalgevaht kergete liigutustega tainakihile nii, et see ei seguneks alumise tainakihiga. Raputa peale mandlilaaste.
Küpseta 175-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni besee muutub kuldpruuniks. Võta ahjust ja lase jahtuda.
Vahusta suhkru ja vanillisuhkruga maitsestatud vahukoor. Sega vahukoor ja kohupiimapasta.
Poolita jahtunud põhi ja pane üks pooltest serveerimisvaagnale.
Määri vahukoor koogile. Lisa meelepäraseid marju ja tõsta teine koogipool peale. Marju võib pakkuda ka koogile lisandiks.
Britakook on kõige parem kohe peale valmimist, kui see on veel krõbe.