u 3 liitrist purki
2 kg väikseid kurke
mustsõstralehti
tillivarsi ja õisi
4-5 küüslauguküünt
Marinaad
2 l vett
4 sl suhkrut
4 sl soola
4 sl 30% äädikat
1 sl sinepiseemneid
Pane purkidesse mustsõstralehti, tilli ja küüslauku. Pane kurgid purki tihedalt püsti.
Marinaadi keetmiseks kuumuta vesi keemiseni, lisa sool ja suhkur ning sega, kuni nad on lahustunud. Lisa sinepiseemned ja äädikas ning kuumuta veel hetk.
Vala marinaad kuumalt kurkidele. Pane purkidele kaaned lahtiselt peale ja tõsta pajakindaga suurde potti, kus on keeva vett. Lisa vett kuni purgid on kolmveerandi ulatuses vees. Kuumuta 15 minutit, kuni kurgid muutuvad heledamaks.
Keera kaaned kinni ja lase purkidel kummuli jahtuda.