Mida rohkem erinevaid marju süüa, seda suuremas skaalas saab kätte marjades sisalduvad antioksüdandid, vitamiinid, mineraalid ja kõik muud kasulikud ained.
Kõik marjade kasulikud ained on kõige paremad just värsketes marjades, kuid need säilivad hästi ka sügavkülmutatud ja kuivatatud marjades.
3 põhjust, miks peaks sööma palju marju:
Kehakaal
Kui kehakaal teeb muret, peaks marju sööma iga päev. Marjade antioksüdandid kaitsevad organismi põletiku eest, mis tekib seoses kehakaalu tõusuga. Uuringud on näidanud, et marjade söömine aitab kehakaalu langetada.
Südame-veresoonkonna haiguste ennetamine
Astelpajumarjad reguleerivad vere rasvasisaldust ja alandavad kolesteroolitaset. Väheneb üldine kolesterool ja ka LDL ehk halb kolesterool, samuti triglütseriidid. Tumedates arooniamarjad on rohkelt antioksüdante. Need alandavad vererõhku ja kolesterooli.
Ergutab ajua
Viimase aja uuringud on näidanud, et mustikate ja mustsõstrade söömine parandab aju tööd ja tõstab õppimisvõimet.